Kuvertbrød
             
 

Bente RandrupBed & Breakfast
Stort værelse
Værelse
Madopskrifter
Kontakt

 

Kuvertbrød

Ca. 12 stk.

 

  • 50 g gær

  • 3 dl mælk

  • 40 g smør

  • 125 g kartofler

  • 1 tsk. salt

  • ca. 500 g mel

  • 1 sammenpisket æg

  • sesamfrø

 

De kogte kartofler dampes tørre og moses.

 

Rør gæren ud i den fingervarme mælk, tilsat salt og halvdelen af melet, smør og det halve af det sammenpiskede æg og slå dejen glat og smidig.

 

Bland kartoffelmosen i og ælt dejen med resten af melet.

 

Dejen er temmelig blød. Lad den efterhæve til det tredobbelte, slå den ned og del den i 3 dele.

Rul hver del ud til en aflang plade 10-12 cm bred og ca. ½ cm. tyk.

Skær den i tre dele og rul hver trekant til et horn.

 

Sæt dem på en smurt bageplade med spidsen nedad.

Lad dem efter hæve til dobbelt størrelse.

 

Pensel med resten af ægget, drys med sesamfrø og bag dem ved 225 grader i 15 min.

 

Gennemprøvet opskrift som har været anvendt på Madlavningskursus i Holstebro

 

Copyright
Opskrifterne må ikke anvendes kommercielt eller lægges på din hjemmeside under nogen omstændigheder.

 

Kuvertbrød
Pandekager med krabbe
Palmemarv-cocktail
Whiskyflamberet rejesuppe
Eksotisk kinagryde
Indbagt mørbrad
Oksemørbrad på kartoffelbund
Frisk frugtsalat
Flamberede kirsebær
Mandelkurve
Kransekage petitfour

 

 
 

 StatCount - Traffic counter

         

 

Opdateret 14. november 2016
Oprettet 23. februar 2008

 

[Hjem] [Bed & Breakfast] [Stort værelse] [Værelse] [Madopskrifter] [Kontakt]

[Kuvertbrød] [Pandekager med krabbe] [Palmemarv-cocktail] [Whiskyflamberet rejesuppe] [Eksotisk kinagryde] [Indbagt mørbrad] [Oksemørbrad på kartoffelbund] [Frisk frugtsalat] [Flamberede kirsebær] [Mandelkurve] [Kransekage petitfour]