Oksemørbrad på kartoffelbund
             
 

Bente RandrupBed & Breakfast
Stort værelse
Værelse
Madopskrifter
Kontakt

 

Oksemørbrad på kartoffelbund

(4 prs.)

 

  • 1 kg oksemørbrad

  • 1 spsk. smør

  • salt

  • peber

  • 1 kg faste kartofler

  • 25 g smør

 

Hvidløgssmør

  • 75 g smør

  • 2 fed hvidløg

  • 2 spsk. friskhakket persille

 

Begynd med hvidløgssmørret.

Rør smørret blødt og rør det sammen med

de knuste hvidløgsfed og persillen.

 

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.

Skyl og tør skiverne og kom dem i et smurt

ovnfast fad, drys salt og peber mellem lagene.

 

Dæk fadet med folie og sæt det i ovnen ved

225 grader i 40 min.

 

Gnid mørbraden med salt og peber og brun den på alle sider i fedtstoffet på panden.

 

Dæmp varmen og lad kødet stege endnu 15 min. Vend det af og til, så det bliver ensartet stegt.

 

Lad kødet trække i 10-15 min. Skær det herefter i ½ - 1 cm tykke skiver og læg disse helt tæt sammen i kartoffelfadet – så langt kan retten forberedes i god tid.

 

Fordel hvidløgssmørret over kødet og sæt fadet i ovnen (250 grader) i 5 min.,  eller til

hvidløgssmørret begynder at smelte.

 

Serveres direkte fra ovnen.

 

Tilbehør

Bagte tomater.

Giv tomaterne et krydssnit i toppen.

Bag dem 5-10 min. evt. sammen med kødet.

 

Gennemprøvet opskrift som har været anvendt på Madlavningskursus i Holstebro

 

Copyright
Opskrifterne må ikke anvendes kommercielt eller lægges på din hjemmeside under nogen omstændigheder.

 

Kuvertbrød
Pandekager med krabbe
Palmemarv-cocktail
Whiskyflamberet rejesuppe
Eksotisk kinagryde
Indbagt mørbrad
Oksemørbrad på kartoffelbund
Frisk frugtsalat
Flamberede kirsebær
Mandelkurve
Kransekage petitfour

 

 

 
 

 StatCount - Traffic counter

         

 

Opdateret 21. december 2016
Oprettet 10. marts 2008

 

[Hjem] [Bed & Breakfast] [Stort værelse] [Værelse] [Madopskrifter] [Kontakt]

[Kuvertbrød] [Pandekager med krabbe] [Palmemarv-cocktail] [Whiskyflamberet rejesuppe] [Eksotisk kinagryde] [Indbagt mørbrad] [Oksemørbrad på kartoffelbund] [Frisk frugtsalat] [Flamberede kirsebær] [Mandelkurve] [Kransekage petitfour]